ervaringsdeskundigheid

Ervaringsdeskundigheid is sinds een aantal jaar een professionele tak binnen zorginstellingen en ook zijn er ondernemers die als professioneel ervaringsdeskundige hun werkzaamheden verrichten. De inzet van ervaringsdeskundigheid geeft cliënten herkenning en hoop. Hoop op hun eigen herstel. Hoop om weer in hun kracht te kunnen komen.

Zelf ben ik ook cliënt geweest van een GGZ instelling en ook als naaste heb ik ervaring met o.a. verstandelijke beperkingen en autisme en ADHD.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe belangrijk het is om aan je herstel te werken, te weten dat je kwetsbaarheid of beperking er mag zijn maar dat je daarnaast ook nog gewoon jezelf bent. Je bent niet je kwetsbaarheid of beperking, je hebt een kwetsbaarheid of beperking. Net als dat je bijvoorbeeld een bril hebt.

 

About Am

Stigmama is Anne-Marie, moeder van 2 bijzondere kinderen, getrouwd en professioneel ervaringsdeskundige. Daarnaast ben ik blogger, heb ik mijn eigen bedrijfje in de tekstschrijverij en ben ik altijd op zoek naar meer (blog) werk. Ik vertel je mijn verhaal over herstel, over (zelf)stigma, over openheid en kwetsbaarheid, over valkuilen en talenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s